10.03.2021 tarih ve 2021-1/4 sayılı Bölüm Kurul Toplantısında görüşülmüştür:
Öğrencilerin ders seçimi ve mezuniyet kontrollerinde, alınan Mesleki seçmeli veya seçmeli ders sayısının değil, alınması gereken toplam mesleki seçmeli ders AKTS değeri esas alınacaktır.
10.03.2020 tarih ve 2020-1/4 sayılı Bölüm Kurul Toplantısında görüşülmüştür:
Yüksekokulumuz programlarının tamamında mevcut zorunlu staj uygulamasının “İsteğe Bağlı Staj” olarak dönüştürülmesi kararı uyarınca, 2020-2021 eğitim öğretim döneminden itibaren geçerli olmak üzere;
a. Basım ve Yayın Teknolojileri Programında yer alan zorunlu staj uygulamasının isteğe bağlı staj olarak uygulanmasına, intibakının hazırlanmasına ve hazırlanacak olan “İsteğe Bağlı Staj Yönergesi” uyarınca uygulanacaktır.
b. Basım ve Yayın Teknolojileri Programı bahar dönemi dersleri içerisine zorunlu ders statüsünde Staj (0+4,5) dersi okutulacaktır.
10.03.2020 tarih ve 2020-1/2 sayılı Bölüm Kurul Toplantısında görüşülmüştür:
Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 25.12.2019 tarihli toplantısında alınan “ISCED ön lisans program adları değişikliği” kararı uyarınca Bölümümüz Basım ve Yayın Teknolojileri Programı’nın isimi “Basım ve Yayım Teknolojileri” olarak değiştirilmiştir. Aynı yazı ile isim değişikliğinin 2020 YKS’den itibaren uygulanacağı, iki programın eşdeğer olarak kabul edildiği, öğrencilerin hak kaybına uğramasının söz konusu olmadığına karar verildiği bildirilmiştir.
3 Eylül 2021 tarih ve 2 sayılı Yüksekokul Bölüm Başkanları Toplantısında görüşülmüştür:
Pandeminin devam etmesi, giderek artan vaka sayıları, artan kontenjanlar vb. hususlar dikkate alındığında, Üniversitemiz ve Yüksekokulumuzun yaklaşımı yüz yüze eğitim sürecinde öğrencilerin kampüs hayatına dahil olmasının yanı sıra seyreltilmiş kampüs, seyreltilmiş sınıflar ve alınacak önlemlerle bu sürecin sağlıklı olarak sürdürülmesidir. Bu kapsamda;
- Tüm sınavlar yüz yüze yapılacaktır.
- Ders işlenişinde uygulanacak yöntem belirlenirken aşağıdaki hususlar mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır:
- Tüm ders materyalleri MERGEN üzerinden öğrencilerle paylaşılmalıdır.
- Karma yöntem uygulanırken; 1 hft uzaktan ders yapıldığında, dersliğin kapasitesine göre sınıf gruplara ayrılmalı ve bu gruplar sırayla yüz yüze eğitime çağırılmalı ve ders yapılmalıdır. Örneğin derslik kapasitesi ve sınıf mevcuduna göre sınıf 2 gruba ayrılıyorsa, 1.hft uzaktan tüm öğrencilere, 2. hft belirlenen 1. gruba yüz yüze, 3. hft belirlenen 2. gruba yüz yüze, 4. hft uzaktan tüm öğrencilere… şeklinde ders işlenmelidir.
- Bölüm zorunlu derslerinde uzaktan eğitim yöntemi uygulanırken; sınavlardan önce dersliğin kapasitesine göre sınıf gruplara ayrılmalı ve bu gruplar sırayla sınav dönemi öncesinde yüz yüze eğitime çağırılmalı uygulama yaptırılmalı.